(?)

 (?)

ONDERSTAANDE INFORMATIE IS VEROUDERD

Ik ben Geerten Beumer. Ik ben 18 jaar oud en ik zit in de examenklas HAVO van Vrije School Zutphen. In de examenklas moet iedere leerling (van de overheid) een profielwerkstuk maken. Daarin beschrijft hij/zij een onderzoek of project dat hij/zij heeft gedaan. Voordat dit verplicht werd, had de vrije school al een dergelijk gebruik. Het eindwerkstuk is een wat uitgebreidere versie van het profielwerkstuk.


Mijn eerste zeikamp (2007) met mij aan het roer. Ahw...

In 2007 ging ik voor het eerst, met mijn ouders, op een zeilkamp. Sindsdien ben ik steeds meer gaan zeilen. Intussen heb ik een CWO diploma kielboot II, bijna III. Met school ben ik twee keer als leiding meegeweest op het 9e klas zeilkamp (klas 3), de laatste keer met de verantwoordelijkheid over een boot met vier kinderen. Omdat ik zeilen erg leuk vind, besloot ik als eindwerkstuk een (polyester) zeilboot te gaan bouwen. Dit bleek echter een te groot project, dus paste ik het aan. Nu ben ik bezig een houten zeilboot op te knappen.


Mijn boot, toen nog in het water. Sindsdien is er veel aan gebeurd.

Mijn laatste stage (via school) was bij Jachtwerf "de Marshaven", en via deze werf vond ik iemand die mij voor niks een casco (kale boot, zeg maar) wilde geven. Het was duidelijk dat er nog veel aan moest gebeuren, maar het zag er nog goed uit. Het dek heb ik er afgesloopt en volledig vernieuwd. Ook heb ik helemaal zelf zeilen gemaakt bij Doorn Zeilmakerij, onder begeleiding van professionele zeilmakers.


Het zeilmaken was een boel werk, maar ook zeker een enorm waardevolle ervaring.Like Zeilwerkstuk op Facebook om
dit project op minder dan een bootlengte te volgen!